Yalıtım Boyası Nasıl Uygulanır?

Yalıtım Boyası Nasıl Uygulanır?
Yalıtım boyası kullanımı her geçen gün artış gösteren boya çeşitleri arasında yer almaktadır. İzolasyon boyası olarak da adlandırılan bu boya türü adından da anlaşılacağı üzere yalıtım maksadıyla uygulanmaktadır. Binaların ses, ısı ve su yalıtımına destek sunan bu boyanın uygulanması oldukça kolaydır. Kullanıcılar ve uygulayıcılar için pratik bir ürün olarak ortaya çıkmıştır. Zemine ya da ihtiyaç duyulan alana izolasyon boyası uygulanmadan önce yüzeyin toz ve kirden arındırılması önemlidir.
Sonraki adımda ise zemine ya da yüzeye astar uygulaması yapılmalıdır. Daha rahat hareket edilmesini sağlayan astar uygulamasından sonra ise çatlakları silikon kullanarak kapatmak gerekir. Sonrasında ise tamamen kurumaya bırakılmalı ve son aşama olarak izolasyon boyası katına geçilmelidir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra boya uygun fırçayla yüzeye uygulanır.
Yalıtım Boyası Nedir?
Kullanıcılardan tam not alan
yalıtım boyası binaları ses, ısı ve sudan koruyan bir malzeme olarak bilinir. Binaların çok daha sağlam olmasına olanak sunan bu boya türü tüm dış etkenlere karşı da koruma sağlar. İzolasyon boyası seramik maddelerin yalıtkanlarını içeren formüle sahiptir. Bu formülü sayesinde her türlü zemine uygulanabilir özellik taşımaktadır. Tavanlara, yerlere, duvarlara ya da her türlü zemine uygulanabilir. Üstelik uzun ömürlü kullanım avantajı sunan bu boya renklendirilebilir özelliğe de sahiptir. İç ve dış mekânlarda kullanıma uygundur. Aynı zamanda;
- Yüzme havuzlarında,
- İstinat duvarlarında,
- Asansörlerde,
- Metro istasyonlarında,
- Tünellerde kullanıma da uygundur ve tercih edilir.
Yalıtım Boyası Ne İşe Yarar?
Hem iç hem dış mekânlarda kullanıma uygun olan
yalıtım boyası yapıların ısı transferini azaltarak enerjiden tasarruf edilmesine olanak sağlar. Konforlu bir iç ortam elde edilmesini sağlayarak ortamların daha sıcak ya da daha serin kalmasına yardımcı olur. Dört mevsim boyunca iç ve dış mekânların hava koşullarına uygun sıcaklığa sahip olmasını sağlar. Su geçirmez özelliği sayesinde yapıların su hasarına karşı korunmasına yardımcı olur. Uygulama kolaylığı sayesinde diğer yalıtım malzemelerine oranla çok daha pratik bir şekilde uygulanır. Gerçek bir yalıtım işlemine nazaran çok daha az maliyete sahiptir. Betondan tuğlaya, ahşaptan metale tüm yüzeylerde kullanılabilir.