Dış Cephe Yalıtım Boyası

Dış Cephe Yalıtım Boyası

Dış Cephe Yalıtım Boyası

Dış cephe yalıtım boyası, enerji ihtiyacının %70'den fazlasını ithal etmek suretiyle dış kaynaklardan karşılayarak Türkiye'de enerji tasarrufunda giderek daha önem kazanmaktadır. Gelecekte enerji sarfiyatının daha büyük bir gündem olacağı göz önünde bulundurulursa binalarda enerji tasarrufu sağlamak için yalıtım sistemleri, dış cephe yalıtım boyası, yalıtımlı boyalar gibi ürünler giderek daha yaygın hale gelmektedir.
Binaları kışın ısıtmak için yazın ise soğutmak için harcanan enerji miktarını üçte bir oranında azaltmak ancak yalıtım yaptırmak ile mümkündür. Yalıtımsız bir evi kışın ısıtmaya çalışmak ve yazın da soğutmaya çalışmak oldukça zor ve yüksek maliyetlidir. Yalıtımlı boya ile ısı yalıtımı sağlanmaktadır. Yalıtım boyası aynı zamanda nem ve su yalıtımı da sağlayarak iç mekanın konforunu yükseltmektedir.
 

Dış Cephede Hangi Boya Kullanılmalı? En İyi Dış Cephe Yalıtım Boyası

Doğru malzeme seçilerek uygulanan dış cephe boyası, ısıtma ve soğutma giderlerini düşünerek büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlamaktadır. En iyi dış cephe yalıtım boyası binayı olumsuz iklim koşullarından yağış, dolu, kar ve soğuktan aynı zamanda rüzgar ve sıcaklıktan koruyan ve tüm olumsuz koşullar yaşanırken bina içindeki konforun yüksek olmasını sağlayan boyadır.
Dış cephe yalıtım boyası, binanın iç ve dış ortamın arasındaki dengeleyici unsuru sağlayarak bina içinde yaşayanların sağlıklı, konforlu ve istenilen sıcaklıkta sabit dengeyi kurarak yüksek standartlar içinde yaşamayı sağlar. Dış cephe sisteminin yağmur, sıcaklık farkı, rüzgar, nem gibi iklim koşullarını iç ortamda hissettirmemesi gerekir. Yalıtımsız evlerde nem, küf ve rutubet oluşur.
 

Isı Yalıtım Dış Cephe Boyası - Dış Cephe Isı Yalıtım Boyası Nasıl Yapılır?

Konutların ve hatta işletmelerin maliyetlerinin büyük bir çoğunluğunu ısıtma veya soğutma enerji sistemlerine harcadığı düşünülürse ısı yalıtımlı dış cephe boyası yaptırmak uzun vadeli olmakta ve oldukça ekonomik kâr sağlamaktadır. Sıcaklık, ısı, su, nem, ses ve yangına karşı yapılan yalıtım sistemleri son zamanlarda oldukça önem kazanmıştır.
Dış cephe yalıtım boyası yapılmadan önce yüzey temizliği yapılır. Varsa çatlaklar ve beton içi kılcal boşluklar, damarlar doldurulur. Astarlama, kir toz yağ ve benzeri unsurlardan arındırma işleminden sonra kurutularak boyama işlemine geçilir. Dış cephe yalıtım boyası, fırça, rulo veya boya tabancası ile püskürterek uygulanır.
Okunma: 177     Tarih: 13.01.2023