1. DEPOLAMA VE NAKLİYE ŞARTLARI
2. ISOLLAT KAPLAMANIN UYGULAMA HAZIRLIKLARI

Uygulama öncesi veya çalışmalara ara verildikten sonra İzolalt sıvı seramik kaplama homojen oluncaya kadar iyice karıştırılır(8-10dk).
İSOLLAT kaplamanın karıştırıcı mikser ile maksimum 100 devir/dakika hızında karıştırılması önerilir (daha hızlı bir şekilde karıştırıldığı takdirde seramik topların mekanik olarak hasar görmesine sebep olabilir ve dolaysıyla ürün zarar görebilir).

Karıştırıcıyı kovanın altına sokarak, tekrar kaldırarak ve karıştırma açıları değiştirilerek üründe kıvamında homojenlik sağlanmalıdır. Kovanın dikey hareketlerine devam ederek kovanın içinde dairesel hareketleri yapılmalıdır. Ürün krema kıvamına benzer homojen kitle şekline gelene kadar bu hareketlere devam edilecektir.

Dikkat: İSOLLAT kaplamada üründe istenmeyen değişimleri önlemek için sulama tavsiye edilmez. Yine de, yüzeyde katılaşma durumunda, şişlik ve kalıcı kabuk oluşumu durumunda ( uygun olmayan muhafaza veya uzun muhafaza süresi yüzünden) ürünün kıvamını krema haline getirecek 19 litre başına 50-120 ml küçük miktarlar ile iç içe karıştırıcıyla su eklemek gereklidir.

İSOLLAT-M nın kullanımıyla boyama çalışmaları süresinde, eksi derecedeki durumlarda (-15 dereceye kadar) derecesi +10 C'den az olmayan ılık odada muhafaza edilmiş ürün kullanılması ve işe başlamadan önce karıştırılması tavsiye edilir. Fazla akışkanlığı ve kaplama sertliğini önlemek için İSOLLAT-M kaplamayı aynı kovadan 1-2 saat içinde kullanmak gereklidir. Sertleşme durumunda, kaplama ılık bir odada ısıtılmalıdır ve iyice karıştırılmalıdır. Ondan sonra boyama işlemine devam edilebilir.
 
3. UYGULAMA ÖNCESİ YÜZEY HAZIRLIĞI
metal yüzeyMetal Yüzeyler
Kaplama yapılacak yüzey eski kaplamanın döküntülerinden, kirlerinden (metal tel fırça, spatula, zımpara veya diğer temizleyiciler yardımıyla) temizlenmelidir ve kauçuk solvent ile yağı giderilmelidir.

Eğer yüzey üzerinde geniş yerleşmiş pas alanları varsa, bu yüzeyler 0,01-0,05 mm bir tabaka kalınlığında antipas solüsyon ile kaplanarak pas izlerini kaldırıp,yüzeyi iyileştirmek gereklidir.

Dikkat: İSOLLAT kaplaması derecesi+6 °C den fazla, +120 °C den az olan metal yüzey üzerine kaplanmalıdır. Ayrıca, yüzey sıcaklık derecesi, çevre sıcaklığıyla eşit veya daha yüksek olmalıdır.

İSOLLAT-M kullanımı gerektiren eksi dereceli(-15 °C dereceye kadar) yüzey kaplaması gerektiren çalışmalarda , yüzey buzla kaplı olmamalı ve kuru olmak zorundadır. Kaplama hazırlık işlemlerinin pozitif sıcaklıklarda(>+10 )yapılması gerekmektedir.

Tuğla yüzeyTuğla Yüzeyler
Yüksek yapışma özelliği sağlamak amacıyla, tuğla yüzeyleri tuz kusmalarından ve eski gevşemiş boyalardan zımpara veya sert tel fırça yardımıyla temizlenmelidir. Sonrasında, yüzey örneğin MİPOR B. antiseptik maddenin (biyosit) her bir çeşitiyle (mineral yüzeyler için) iyileştirilmelidir.

alçı yüzeyAlçı Yüzeyler
İyi sonuçlar elde etmek amacıyla;yeni sıvalarda; boyası öncesi düz olmayan zemin akrilik astar tabakası ile kaplanmalıdır. Özellikle ; yumuşak, kolayca dağılan sıva yüzeyler için gereklidir.
Eski sıva için, gerekli durumlarda, gözenekleri ve boşlukları doldurmak için renksiz akrilik astar kullanılmalıdır.

Bu sayede, İSOLLAT kaplama tüketimi pürüzsüz yüzeyler için önemli ölçüde azaltılacaktır ve tabaka daha sağlam olacaktır. Bazen çok sıcak ve kuru iklim koşulları altında, sıva yüzeyinde kaplama hazırlığından önce bu yüzey sulanmalıdır. Bu işlemİSOLLAT kaplamanın aşırı kuruluğunu önleyecektir.

beton zeminBeton Yüzeyler
Yüzey toz ve kir parçacıklarından (fırça yardımı ile), küften (1/3 oranında beyazlatma tozu ve su çözeltisi ile), yağdan (bakır sülfat solüsyonu ile) temizlenmelidir.



ahşap zemin   Ahşap Yüzeyler
   Ahşap malzemesi su emiciliği, tutuşabilirliği ve biyolojik tahribata eğilimlidir. Bu nedenle, antipirin ve /veya biyositler içeren astar boya kullanması tavsiye edilir.            
 
4. UYGULAMA ŞARTLARI
 
  5. İSOLLAT KAPLAMASI UYGULAMA İŞLEMİ

İSOLLAT kaplama işlemi yüzeylerde çeşitli yollarda yapılır:
İSOLLAT kaplama uygulması öncesinde, boya fırçası yıkanmalı ve su fazlalığı silkelenmelidir. İleriki işlemlerde, boya fırçası kurursa nemlendirilmelidir. Boya fırçasının ıslatılması sadece kolay uygulama yapılması ve fırça kıllarının sertliğinin giderilmesi için yapılır.

Hiçbir şekilde isollat kaplamasına su karıştırılmaz. Fırça ile kaplama ince katmanlar(0.3-0.5mm) şekilinde kurutma sürelere dikkata alınarak yapılır. İşlemden sonra boya fırçası suyla dikkatli bir şekilde yıkanmalıdır.
ST MAX Graco-495, ST MAX Graco-595, Ultra Max Graco-695, ULTRA Max Graco-795, Graco Mark-V, Graco 1095 gibi yüksek basınçlı havasız(airless) tabanca yardımı ile en fazla 50 bar operasyon basıncında uygulanmaktadır. Airless Boya tabancası ile tabakaların bozulmasını önlemek için uygulama basıncı olduğunca düşük seviyede kullanılmalıdır.

50 bar basınçtan,daha yüksek seviyede atılan uygulama deneylerinde mikroseramik küreciklerde yüksek oranda parçalanma olduğu ve yalıtım malzemesinin performansını düştüğü tespit edilmiştir. Tabancanın meme ölçüleri 0,14-0,21 aralığında olmalıdır. Mutlaka uygulama basınç talimatlarına uyulması tavsiye edilir.
İşlemden sonra boya tabancası ve diğer kısımları suyla dikkatli bir şekilde yıkanmalıdır.

İSOLLAT kaplaması pr oje kapsamına göre 2-6 kat aralığında uygulanabilir. Bir katın kalınlığı 0,3-0,5 mm'dir.

NOT: Katmanların kalınlığı ve sayısı, uzmanların görüşü doğrultusunda teknik parametreler uygulama metoduna bağlıdır.
 
6. UYGULAMA ÖZELLİKLERİ
 
7. GÜVENLİK TALİMATLARI

İSOLLAT-04 malzemesinin uygulamasında çalışma sürecinde maske kullanmak gereklidir. Gözü korumak için gözlük kullanılması ve cilt koruması için eldivenler takılması, koruyucu kıyafetler giyilmesi gereklidir.