Dış Cephede Termal Boya Kullanılmalı mı?
Dış Cephede Termal Boya Kullanılmalı mı?
Termal boya kullanımı son dönemlerde giderek artış göstermektedir. Binalarda ve yapılarda gün geçtikçe ısı yalıtımının öneminde de artış meydana gelmektedir. Giderek daha iyi anlaşılan ve yapılması şart koşulan ısı yalıtımı binaların ömrünü uzatmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere ısıyı izole etmektedir.
İçeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye hava akışını kesmektedir. Böylece yazlar serin kışlar sıcak geçirilmektedir. Çeşitli ısı yalıtım malzemeleri mevcuttur. Bunlardan biri ve en modern olanı da hem iç hem dış cephelerde kullanılabilen termal boyalardır. Farklı renk seçenekleriyle de gündeme gelen bu boyaların elbette dış cephelerde kullanılması da uygundur. Maliyeti azaltmak, ekonomik kullanıma destek sunmak amacıyla ısı yalıtım boyası tercih edilebilir.
Isı Yalıtım İçin Termal Boya Nedir?
Bazı dönemlerde mantolama yapmaya fırsat olmadığında ya da bütçe yetersizliği meydana geldiğinde devreye
termal boya kullanımı girer. Oldukça etkin şekilde kullanılmakta olan ısı yalıtım boyaları içerisinde seramik mikro kürecikler barındırır. Bu sayede çatlak ve açık olan her alan rahatlıkla kapatılır.
Thermal paint olarak da adlandırılan ısı yalıtım boyaları parayı denkleştiremediğinizde ya da apartman sakinleriyle anlaşamadığınız takdirde devreye giriyor. Performansı son derece yüksek olan bu boyaların taşıdığı özelliklerden ötürü hem iç hem dış cephelerde kullanıma uygun olduğu biliniyor. Elastomerik reçine esaslı olan ısı yalıtım boyası birden fazla kat şeklinde uygulanabilir. Uygulanan kat sayısına bağlı olarak elbette alınan verimde de değişiklik meydana gelecektir.
Isı Yalıtım Boyası Özellikleri Nelerdir?
Isı yalıtım boyası iç cephelere uygulandığı zaman içeride bulunan radyan ısıyı dışarıya vermez. Dış cephelere uygulandığı zaman ise güneşten gelen ısıyı içeriye vermez ve dışarıya yansıtır. Aynı zamanda istenen tüm renklerde kullanıma uygundur.
Özenle ve profesyonelce uygulanmakta olan
termal boya ortamdaki radyan ısıyı geçirmiyor. %40 oranında ısı izolasyonu sağlıyor. Aynı zamanda işçilik maliyetini de düşürüyor. Geç tutuşma özelliğinden ötürü yangın riski taşımıyor. Uygulanması son derece kolay olan bir malzemedir. Kir tutmaz ve çok çabuk temizlenme özelliği vardır. Tavan ve duvarlarda küf oluşmasını da engeller. Aynı zamanda ses ve su yalıtımına da katkı sunduğu bilinir.