Hangi Binalarda Termal İzolasyon Yapılır?

Hangi Binalarda Termal İzolasyon Yapılır?
Termal izolasyon son dönemlere damgasını vuran ve izolasyonda büyük rol oynayan bir sistemdir. Günümüzde yapılan tüm binalarda ilk olarak dikkate alınan durum ısı yalıtımını sağlamak ve sıcaklığı stabil tutabilmektir. Buna istinaden devreye girmekte olan bina yalıtımı bir diğer adıyla montalama yöntemi olarak bilinmektedir. Yaşam alanının konforunu arttırmak ve enerjiden tasarruf sağlamak adına termal şekilde yalıtımlar uygulanmaktadır. Tamamen binanın ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmekte olan termal yalıtım çevre dostudur ve kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Müstakil evlere, yüksek katlı binalarda ve hatta tesislerde dahi kullanımı yaygındır. Bina ayrımı yapılmaksızın uygulanmaktadır. Binalarda hem iç hem dış mekân açısından konforlu bir yaşam sürmeyi beraberinde getirir.
Termal İzolasyonun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Bir binanın en temelden itibaren ihtiyaç duyduğu şey elbette ısı yalıtımıdır.
Termal izolasyon ses, ısı, yangın ve su gibi yalıtım çeşitlerini kapsamaktadır. Yaşamı kolaylaştıran ve binaların ihtiyaçları doğrultusunda yapılan ısı yalıtımı;
- Binanın enerji tüketimini azaltmaktadır.
- İç ve dış sıcaklıkların birbirine geçişini engellemektedir.
- Isının içeride sabit kalmasını sağlamaktadır.
- Çevre dostu olduğundan insan sağlığına hiçbir zararı yoktur.
- Isıtma ve soğutma maliyetlerini en aza indirmektedir.
- İç mekânların konforunu arttırmaktadır.
- Sürdürülebilir bir enerji kullanımına olanak sağlar.
- Maliyetli onarımların önüne geçilmesini sağlar.
- Dışarıdan gelecek olan gürültüyü engeller.
- Binaların ses yalıtımlarını da su yalıtımlarını da iyileştirir.
Termal İzolasyon Yaptırmak Neden Önemlidir?
Binalara uygulanan ve binaların ömrünü uzatan termal izolasyon istenilen düzeyde, tecrübeli uygulama ekipleri tarafından uygulandığı takdirde çok daha verimli ve doğru bir kullanım avantajı sunar. Bunun yanı sıra termal izolasyonun uygulanmasındaki en temel kıstas enerjiden tasarruf sağlamaktır. İç mekân konforunu arttırdığı, dış etkenlerden kaynaklanan olumsuz etkilere karşı binayı koruma altına aldığı ve iç mekânların sıcaklığını dengelediği için bu yalıtım türünü yaptırmak oldukça önemlidir.
Öneminin en yadsınamaz kısmı ise ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltması ve kullanıcılar açısından fatura dostu olmasıdır.
Termal izolasyon uygulandığı andan itibaren ısı değişiminin farkına varılır. Maliyetlerde gözle görülür oranda düşüş olduğu net bir şekilde anlaşılır. Farklı yöntemlerle gerçekleştirilen ısı yalıtım hem iç hem dış yüzeylere uygulanabilmektedir.