İç Cephe Yalıtım Kaplaması Çeşitleri

İç Cephe Yalıtım Kaplaması Çeşitleri

İç Cephe Yalıtım Kaplaması Çeşitleri

İç cephe yalıtım kaplaması, dış cephe yalıtımına benzer özellikler taşımakla beraber fazladan bazı uygulamalar içerir. Bunlar, nem ve küf önleyici, rutubete karşı buhar kesici uygulamalardır. İç cephe yalıtım kaplaması ısıyı eşit bir şekilde dağıtarak iç mekanda konforlu ve sağlıklı yaşam alanları yaratır.
İç cephe yalıtımı özellikle işletmeler, ticari alanlar, konser ve sinema salonu, ofis gibi devamlı ısıtma ihtiyacı olan alanlarda sıkça tercih edilmektedir. Konut ve binalarda da son yıllarda iç cephe ısı yalıtım kaplaması yaptırılması yaygınlaşmıştır. İç yalıtım boyaları her ev için faydalı bir yalıtım malzemesidir. İç duvarlarda yalıtkan bir emici kullanarak ilave ısı tutuşu vardır.
 

İç Cephe Mantolama- İç Cephe Yalıtımı Nasıl Yapılır? - İç Cephe Isı Yalıtım

İçten ısı yalıtım uygulama çeşitlerinde polistren ısı yalıtım levhaları, çimento bazlı içerikle duvara yapıştırılır. Ek yerlerine file bant çekilir. Üstüne alçı sıva yapılır.  İç cephe yalıtımı, iç duvarlara ve döşemelere yalıtım yapılarak tamamlanır. Özellikle banyo, mutfak, izolasyonu olmayan alanlar veya endüstriyel ortamlar için idealdir.
İç cephe yalıtım kaplaması, duvarların iç yüzeyinde sürekli bir katman oluşturarak kayda değer ısı kayıplarını önler. Mantolama sistemi, yapı çevresinde hava sızdırmayan bir bariyer oluşturur. Kışın ısı kaybını yazın ise gereksiz ısı kazancını önleyerek yapıdaki boşluk kılcal çatlakları mühürleyerek etkisiz hale getirir. Dolgu yalıtımı için kullanılan en yaygın malzeme türleri arasında selüloz, cam elyafı ve mineral (kaya veya cüruf) yünü bulunur.
 

En İyi İç Cephe Yalıtım Malzemesi- İç Cephede Hangi Boya Kullanılmalı?

Yalıtım boyaları genel olarak iki şekilde adlandırılır; Dış yalıtım boyası ve iç yalıtım boyası. Her ikisi de yalıtım özellikleri ekleyerek özellikler sağlama öncülünde çalışırken, bunu farklı şekillerde başarır.  İç cephe yalıtımı rutubeti engeller. Bağımsız testlerde, işlenmiş duvarları, işlenmemiş bir duvara kıyasla ortalama 6°C'ye kadar daha sıcak tuttukları görülmüştür.
Yalıtım sistemleri, birbirine bağlı köpük levhalardan veya birbirine kenetlenen, içi boş köpük yalıtım bloklarından oluşur. Köpük levhalar plastik bağlar kullanılarak birbirine bağlanır. İç cephelerde iç cephe yalıtım kaplaması ve nem su ısı yalıtımlı boya tercih edilmelidir.
 
 
Okunma: 298     Tarih: 07.02.2023