İzolasyon Boyası Nasıl Olmalı?
İzolasyon Boyası Nasıl Olmalı?
İzolasyon boyası olarak bilinen yalıtım boyalarından beklenen en önemli özellik ısı ve nem yalıtımı sağlamasıdır. Isı, bir enerji türüdür ve her zaman yüksek sıcaklıktaki ortamdan düşük sıcaklıktaki ortama doğru transfer olur. Düşük hava geçirgenliği olan normal boya uygulanırsa, bu su buharının yüzey boyunca nefes almasını önleyerek nemin hapsolmasına neden olur. Sonuç olarak binanın içinde önemli hasara ve neme yol açmasına neden olur.
İzolasyon boyası, ısı geçirmezlik performansını iyileştirmeye, küf ve nemle başa çıkmaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış olmalıdır. Neme maruz kalan mülklerin ısı kaybına da maruz kalabileceğinin önemli bir göstergesi olmasının nedeni, dış duvardaki nemin varlığından kaynaklanmaktadır.
İzolasyon Boyası Nedir? İzolasyon Boya Nasıl Yapılır?
İzolasyon boyası ısı, su ve neme karşı geçirmezlik özelliği taşıyan yalıtımlı boyadır. İç ve dış duvarlardaki herhangi bir ıslak leke, renk atması ve küf oluşumu veya nemli, küf kokusu, nemin dış duvardan girdiğini gösterebilir. Bu nem engellenmezse, ısı kayıpları oluşur. Isıyı normal boyanın iki katından daha uzun süre tutar. Isıyı kaplamada tutarak bu aynı zamanda yoğuşmanın oluşmasını önleyerek siyah küfün gelişmesi için gereken koşulları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Cam mikroküre teknolojisi normalde duvardan kaçan ısıyı emerek çalışır. Daha sonra ısıyı odaya geri atarak daha yüksek bir ortam sıcaklığının korunmasına yardımcı olurlar. Dış duvarlarda su emilimini %90 oranında önleyip aynı zamanda son derece nefes alabilir. Su itici bir yüzey oluşturan son derece gelişmiş nano teknolojik boyalardır.
Çatı İzolasyon Boyası Nasıl Yapılır? İzolasyon Boyası Fiyatları
Isı enerjisinin büyük bir oranı çatılardan kaybedilmektedir. Çatıların izolasyonu için izolasyon boyası kullanılmalıdır. Dış duvarlara yalıtım özellikleri için yağmur suyunun duvarın içine girmesini önlemesi önemlidir. İzolasyon boyası fiyatları, uzun vadeli ısı tasarrufu sağladığı düşünülürse oldukça uygundur.
Dış duvarlarda su girişini önlemenin yolu, yağmurun bina içine girmesini önleyen su itici bir yüzey oluşturmaktır. Dış duvarlarda su itici bir yüzey oluşturmak için su yalıtım boyası ile kaplama kullanılmalıdır.
İzolasyon boyası hem renkli bir duvar boyası hem de duvarda tamamen görünmez bir koruyucu bariyer oluşturan şeffaf bir duvar kremi içerir.