İzolasyonu Sağlayan Boyalar

İzolasyonu Sağlayan Boyalar

İzolasyonu Sağlayan Boyalar

İzolasyon denilince akıllara farklı birçok kavram gelir. Binaların izole edilmesi için kullanılan yalıtımlı boyalar son zamanlarda oldukça fazla tercih edilir olmuştur. İç cephe ve dış cephelerde bu boyaları kullanırsanız büyük oranda ısı tasarrufunda bulunursunuz. Isı yalıtımı özellikle yeni yapılan binalarda sıklıkla uygulanan bir yöntem olsa da eski yapılardaki izolasyonu sağlamak için boya tercihinde daha dikkatli olmalısınız.
İzolasyonlu boyalar dış cephede uygulanırsa güneş ışınlarının binayı etkilemesini önler. İç cephelerde uygulanırsa iç ortamın sıcaklığını ya da serinliğini muhafaza ederek ısı dengesini sağlar. Kış mevsimlerinde iç ortamı kombi, klima ya da farklı ısınma araçlarıyla ısıtırsınız. Yaz aylarında serinlemek için klimalar sıklıkla kullanılır. Neticede içerideki ısının sabit kalmasını isteriz. Bunu izolasyonlu boyalarla elde edebilirsiniz.

Dış Cephede Kullanılan İzolasyonlu Boyalar

İzolasyonlu boyalar iç ve dış cephelerde kullanılabilme özelliğine sahiptir. Dış cephe binanın örtüsü gibidir. Bu örtüyü ne kadar kaliteli ve korumalı yaparsanız binadan o kadar iyi verim alırsınız. Ayrıca dış cephenin birçok olumsuz etkenden etkilendiği unutulmamalıdır. Yağmur ve kar suları, fazla güneş ışınları, rüzgar ya da fırtınanın etkileri gibi durumlarda dış cepheler oldukça fazla etkilenir.
İzolasyon konusu öncelikle dış cephelerde önemlidir. Ne kadar mantolama ya da dış cephe giydirme ürünleri tercih edilerek yalıtım sağlansa da izolasyonlu boyaların yeri ayrıdır. Çatıda kullanacağınız bu boyalarla güneş ışınlarının etkisini azaltabilirsiniz. Binanız normal seviyede ısınacak fazla ısıyı kabul etmeyecektir.

İç Cephede Kullanılan İzolasyonlu Boyalar

Binaların iç alanları duvarlardan oluşur. Bu duvarlar sıva ile kaplanarak pürüzsüz bir hale getirilir. Farklı renklerde bulunan boyalarla ortamı güzelleştirmeniz de mümkündür. İzolasyon sağlayan boya tercihinde bulunarak birçok avantaj elde edebilirsiniz. Bu boyaların avantajları şunlardır:
Okunma: 218     Tarih: 15.03.2023