Sıvı Yalıtım Boyası Ne İşe Yarıyor?
Sıvı Yalıtım Boyası Ne İşe Yarıyor?
Sıvı yalıtım her geçen gün daha fazla kitle tarafından tercih edilen bir sistemdir. Çeşitli malzemeler kullanılarak uygulanan bu yalıtım sistemi suya, sızıntılara ve üstelik ısıya karşı koruma sağlar. Özellikle de suların istenmeyen yerlerden binalara giriş yapması, yerleşmesi kötü kokulara, rutubete ve istenmeyen görüntülere neden olur. Bu tür sorunlar yaşamamak ve nem ve sudan uzak kuru binalara sahip olmak adına mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır.
Ancak bazen su yalıtım malzemeleri bütçeyi aşmak durumunda kalabilir. Böyle bir durumda ise devreye boya giriş yapar. Su yalıtımında kullanılan yalıtım boyası farklı kimyasal bileşenlerden oluşur. Seramik maddeler ve köpükler içerir. Böylece uygulandığı alanı istenen düzeyde doldurur. Suya dayanıklı olduğundan su geçirmez, suya direnç gösterir.
Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Çimento esaslı, bitümlü kaplama, poliüretan izolasyon ve akrilik esaslı yalıtım malzemelerinin yanı sıra bir de gündem olan
sıvı yalıtım boyası mevcuttur. Diğer malzemelerin kullanılamayacağı durumlarda ya da bütçeyi aştığı durumlarda bu boya alternatif olarak kullanıma hazırdır. Özellikle de yüzme havuzlarına, banyo ve tuvaletlerde de gönül rahatlığıyla kullanılır.
Bir binanın ya da yapının temelinden itibaren su yalıtımına sahip olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde su ve sızıntılar binaların ve demirlerin çok daha kısa süre içerisinde çürümesine ve paslanmasına neden olur. Binaların ömrünü uzatmak ve estetik bozuklukları önlemek için su yalıtımları önem taşır.
Sıvı Yalıtım Boyası Nasıl Uygulanmaktadır?
Tüm malzemelerde olduğu gibi su yalıtımı yapılırken de kullanılan malzemelerin öncelikle kalitesine dikkat edilir. Çünkü bir binanın temelden itibaren ayakta durabilmesi ve uzun ömürlü kullanılabilmesi için yalıtımının da çok titizlikle yürütülmesi gerekir.
Malzeme olarak
sıvı yalıtım boyası kullanılmaya karar verildiğinde öncelikle uygulanacak olan yüzeyin kirden, tozdan, pastan ve diğer sorunlardan arındırılmış olması gerekmektedir. Astar atılması da oldukça önemlidir. Astar atıldıktan sonra boyama aşamasına geçilebilir. Üstelik bu boyanın dahi farklı renk seçenekleri mevcuttur. İki kat atıldığı takdirde çok daha kaliteli biçimde kullanım olanağı sunar. Çatlakları doldurmaya yarar sağlar. Uygulanan zeminler su geçirmez hale gelir.