Termal İzolasyon Yapılması Gereken Yerler

Termal İzolasyon Yapılması Gereken Yerler

Termal İzolasyon Yapılması Gereken Yerler

Termal izolasyon binalara yapılan bir mantolama yani ısı yalıtım işlemidir. Doğru noktalara odaklanarak yapılan uygulama sonucunda doğru neticeler almak mümkündür. Binaların ısı kaybını en aza indirmek amacıyla yapılır. Tamamen profesyonel ve deneyimli inşaat firmaları tarafından yapılarak yalıtımı en etkili hale getirmeye çalışılır.
Enerji verimliliğini arttırırken aynı zamanda içeride var olan ısıyı ve soğuğu izole etmeye ve korumaya da yardımcı olur. Hem iç cepheler için hem dış cepheler için uygun olan ısı yalıtımı pencereler ve kapılarla da uyumlu şekilde uygulanır. Tamamen bu iş için özel olarak tasarlanmış olan malzemeler kullanılır. Kışın ekstra ısıtma yazın ise ekstra soğutma sağlar.
 

Binalarda Mantolama Nerelere Yapılır?

Binalarda sık sık temelden itibaren yapımına özen gösterilen termal izolasyon dış duvar cephelerinde, çatı katlarında, çatı altı bölmelerinde, zeminden yükselen sıcaklıkların etkin olduğu alanlarda ve özellikle de ısı kaçışına neden olan kapı ve pencerelerde uygulanır. Yapıldığı andan itibaren ortamın ısısını korumaya başlar ve enerji tasarrufu sağlamaya da yardımcı olur.
Binalarda ısı yalıtım ya da mantolama olarak adlandırılan işlem genellikle duvarlara, tavanlara, zeminlere ve pencerelere uygulanır. Bunun nedeni ise daha çok ısı kaybına neden olan noktaların seçilmesidir. Uygulamadan itibaren bina içerisinde bulunan havanın sıcaklık ve nem düzeyi koruma altına alınır. Cephe sistemlerinde sızıntılar azalmaya başlar ve en önemlisi de kontrollü bir havalandırma sağlanır.
 

Dış Cephe Kaplama Yapılan Yerler

Binalara mantolama yani ısı yalıtımı yapılması gereken yerler denildiğinde akla sadece duvarlar gelir. Ancak bu işlem duvarlar ile sınırlandırılmaz. Dış yüzeye bakan her alanın kaplama yapılması gerekir. Aynı zamanda depo ve garaj gibi ısı sistemine sahip olmayan döşemelere de ısı yalıtımı yapılması gerekir.
Büyük bir titizlikle yapılan termal izolasyon binaların eğik ve düz çatılarına, toprakla temas eden duvar ve döşemelerin tamamına, havalandırma kanallarına, tesisat borularına ve benzeri donatıların etrafına ve özellikle de çıkma tabanlara da uygulanır. Böylece bir bina bütüncül olarak termal bir şekilde izole altına alınmış olur. Keyifle yaz ve kış mevsimleri geçirilir.
Okunma: 129     Tarih: 20.10.2023