Yalıtım Boyası
Yalıtım Boyası
Yalıtım boyası, son yıllarda geliştirilen su bazlı Nano izolasyon boyaları sıklıkla konutlarda ve endüstriyel kullanımda tercih edilmektedir. Su bazlı yalıtım boyası Galvaniz PVC beton, cam alüminyum, tuğla, ahşap, mermer ve pek çok çeşitli yüzey üzerine uygulanabilme özelliğine sahiptir. Isı yalıtımı boyası ve su yalıtımı boyası su bazlı bir boya türü olup poliüretan ısı ve su geçirmeyen yalıtım sağlayan nano teknolojik bir izolasyon boyasıdır.
Yalıtım boyası enerji kayıplarının olduğu bölgelerde bölgenin kalınlığına göre 400 ve 1200 Mikron arası kalınlıkta uygulama yapılır. Uygulama kalitesi açısından boya katları arasında yarım saat beklenmesi verimliliği arttırır. Su bazlı Nano İzolasyon boyasında Termal katsayı ve hem içeriden hem dışarıdan yeterli kalınlık oluşturacak biçimde uygulama yapılır. Bu sayede hem yüzeyin aşınması hem de kirlenmesi engellenir.
Isı Yalıtım Boyası – Su Yalıtım Boyası – Ses Yalıtım Boyası Nedir?
Yalıtım Boyası, dış hava koşullarına dayanıklılık sağlamak ve uzun ömürlü olması için polyester plastisol ve pvdf içeren özel boyalardır. Isı yalıtım boyası binanın iç kısmındaki rutubeti önlemek ve yoğuşmayı önlemek için yapılır. Yalıtım boyası ise su geçirmezlik özelliği vardır ve buhar geçirgenliği yüksektir. Ses yalıtım boyası ise titreşim ve ses geçirgenliğine minimumu seviyede tutarak hem titreşim kaynaklı elektrik elektronik cihazların bozulmasını hem de ses rahatsızlığını giderir.
Isı yalıtım ve su yalıtım boyası da hava sıcaklığı bağıl nem ölçümleri sürme ve kurutma ortamının havalandırılması tozsuz olması önemlidir. Ses yalıtım malzemeleri ve ses yalıtım boyasında ise hem sese hem titreşime karşı geçirmezlik özelliği göz önünde bulundurulur.
En İyi Isı Yalıtım Boyası Hangisidir?
En iyi ısı yalıtımı boyası iç mekanda hacim daralmasına neden olmayan ürünlerle yapılan yalıtım sistemidir. Pek çok yalıtım sisteme paneller mukavvalar ve oluklarla iç mekanda bir daralmaya neden olur. Ancak yalıtım boyası mekan hacmini daraltmaz.
En iyi ısı yalıtım boyası ısı ve nemden etkilenmez özelliğine sahiptir. Aynı zamanda yanmazlık ve alev geçirmezlik, basınç mukavemeti, ısı tutuculuk, kimyasal etkilere dayanma gücü, kokusuz oluşu, sıva tutuculuk özelliği, uzun ömürlülük özelliği olmalıdır. Tüm bunların yanısıra, iyi bir
yalıtım boyası insan sağlığına ve çevreye zararlı olmaması parazit ve bakterileri barındırmaması ve ekonomik olması gerekir.