Yalıtımlı Boya Ne Demek?

Yalıtımlı Boya Ne Demek?

Yalıtımlı Boya Ne Demek?

Yalıtımlı boya, ısının veya soğuğun geçişini engelleyen sıkı bir vakum tabakası oluşturarak ısı yalıtımı sağlayan boyalardır. Bunun dışında nem ve küf önleyici özelliği, suyu buharlaştıran gözenekleri bulunduğu için aynı zamanda su yalıtımı da sağlamaktadır. Binalar zamanla dış çevresel etkenler, olumsuz hava şartlarına maruz kaldıkça yıpranır. Binanın kullanım ömrünü uzatmak için yalıtımlı boya yaptırmak gerekir.
Laboratuvar testleri, yalıtım boyasının normal boyadan 12 kat daha fazla yalıtım özelliğine sahip olduğunu göstermiştir. Yalıtım boyası ile boyanmış yüzeyler, normal boya ile boyanmış yüzeylere göre yüzde 16 daha az ısı kaybeder. Bu da büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlandığı anlamına gelir.
 

Yalıtımlı Boya Nedir? Yalıtımlı Boya Nasıl Yapılır?

Yalıtımlı boya evlerde, iş yeri ve endüstriyel alanlarda ısı kazancını çekmek, ısı kayıplarını önlemek için uzun süredir kullanılmaktadır. Siyah boya, ışığın mevcut tüm dalga boylarını emer ve onları ısıya dönüştürür. Beyaz boya daha az ışık emer, bu nedenle daha az ısınır. Yalıtım boyası farklı çalışır.
Yalıtım boyası, termal iletime dirençli mikroskop içi boş seramik ve cam küreler veya mikro küreler ile gömülüdür. Yalıtımlı boya nasıl uygulanır, sorusu sıkça sorulmaktadır. Yalıtım boyası geleneksel boya ile aynı şekilde uygulanır. Yüzey kuru ve temiz olmalıdır. Yalıtım boyasını astarlı bir boya tepsisine dökün. Yalıtım boyasını orta tüylü bir boya rulosu kapağıyla yüzeye yuvarlayın. İki veya daha fazla kat yalıtım boyası uygulayın. Ilık su ve yumuşak sabunla yıkayın.
 

Hangi Boya Markası Daha İyi?

Yalıtım boyası veya izolasyon boyası ticari boyalara göre 2 – 2 buçuk kat; normal boyalara göre ise 12 kat daha fazla yalıtım özelliğine sahiptir.  Seramik bazlı boyalar, sıcak ve soğuk havanın geçişini engelleyen ince bir tabakaya sahiptir.  Bir un tanesinden daha büyük olmayan mikroskobik seramik boncuklar bu vakum yüzeyini oluşturur. Böylece hava vakumları ısının eşit biçimde dağıtılmasını sağlar.
Binayı kullanışlı hale getirmenin yanı sıra içinde yaşayan insanlar için sıcaklık ve nem değerlerini istenilen seviyede tutmak ve konforlu yaşam sağlamak için yalıtımlı boya kullanılır. Yalıtımlı boya markaları arasında hangi boya markası daha iyi sorusu sıkça sorulmaktadır. Sertifikaları, onay belgeleri ve laboratuvar test sonuçlarını paylaşan markalar daha iyidir.
 
Okunma: 354     Tarih: 07.02.2023