Yangın Koruma Boyası Avantajları

Yangın Koruma Boyası Avantajları

Yangın Koruma Boyası Avantajları

Yangın koruma boyası, avantajları sebebiyle son yıllarda hem endüstriyel binalarda hem ticari binalarda sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Yangın koruma boyası yangın çıktığı anda alevlerin hızlıca binayı sarmasını engeller ve yangının yayılmasını durdurmaya yardımcı olur.
Özellikle sanayi veya ticari binalarda restoranlarda son dönemlerde elektrik kontak kaçakları veya binaların tesisat problemlerinden dolayı sıklıkla yangınlar çıkmaktadır. Dolayısıyla ticari girişimciler yangına önlem amaçlı yangın koruma boyası yaptırıp çeşitli tedbirler almalıdır. Can ve mal kayıplarının önlenmesi için yangına karşı tedbirler almak şarttır.

Yangın Boyası Nedir? Yangın Boyası Avantajları Nelerdir?

Yangın koruma boyası, intümesan boya olarak adlandırılır ve genel olarak iki özelliği vardır. Birincisi alev geciktirici özelliği; alevin yayılmasını önler. İkincisi ise binada sıcaklık artışı olduğunda şişerek içinde bulunan kimyasallar bir çeşit köpük tabakası oluşturur ve kendisini yalıtan yapı elemanlarını yangından korur.
Yangın koruma boyası avantajları aşağıda listelenmiştir: Yangın sırasında yıkımı önlemek için çelik ahşap ve sıvalara uygulanır. Alev ile karşılaştığında gaz kabarcıkları oluşur ve bir kömür tabakası oluşturarak alevlerin maddeye nüfuz etmesini önler. Bu durum gelen itfaiye ekiplerine zaman kazandırır.

Yangın Boyası Uygulama Nasıl Yapılır? İntümesan Boya Faydaları Nelerdir?

Yangın Boyası, bir diğer adıyla yangın geciktirici boyalar, kapladığı yapı malzemelerinin yanıcılığını ve yanmasını azaltır. Bu boyalar yangın çıkmasını engellemez fakat yangın çıktıktan sonra yangının yayılmasını engeller. Ateşe dayanıklı boyalar alevlere karşı bir bariyer, bir koruma katmanı oluşturur. Bu boyalar alevle karşılaştığı anda alt tabaka üzerinde bir çeşit kömür tabakası oluşturarak şişerler.
Yangın koruma boyası ev iç hem dış yüzeyler için uygundur. Püskürtme tabancası ile püskürtülebilir; fırça veya rulo fırça ile uygulanabilir. Yangın koruma boyası, Çelik metal ahşap cilalı yüzeyler alçıpan ve benzeri yüzeylerde uygulama yapılır.
Okunma: 255     Tarih: 07.02.2023