İzolasyon Ne Demek ?

İzolasyon Ne Demek ?

İzolasyon Ne Demek ?


Herhangi bir yalıtım malzemesi kullanmak sureti ile ortamdan dışarıya enerji akımının minimum düzeye indirilmesinin sağlanmasına izolasyon adı verilmektedir. Bu kelime sadece ısı izolasyon ile sınırlı değildir. Bu uygulama ülkemizde bu gün yaygın olarak kullanılmakla birlikte Batı ülkelerine göre daha geç uygulamaya geçildiğinden söz edilebilir. Gelişen teknoloji ile birlikte izolasyonun sağlanması amacına hizmet eden sıvı ısı yalıtım kaplama malzemesi imal edilmiştir. Küreselleşmenin de etkisi ile birlikte devlet de yalıtım konusuna önem vermektedir. Yüksek ısıtma ve soğutma faturalarından dem vurulması ise yalıtım noktasında bilinçli bir tüketici kitlesi oluştuğunu gözler önüne sermektedir. Yalıtım kelimesini ifade ettikten sonra biraz da yalıtım çeşitlerinden söz edelim.

İzolasyon Çeşitleri Nelerdir?

Isı yalıtımı elbette yalıtım konusunun başında geliyor. Bina ve tesisatlar da kullanılan bu tip yalıtım sistemi bina ömrünü uzatırken insanlara kaliteli ve konforlu mekanlar da sunmayı hedefliyor. Soğutma ve ısıtma giderlerinin artması insanlar için bir külfet olurken uygun fiyata temin edilecek olan ve etkili tasarruf sağlayan sıvı ısı yalıtım kaplama ile bu durum ortadan kalkıyor. Çevre kirliliği ve ısı konforu sağlayan bu boyalar tasarruf noktasında da önem arz ediyor. Bunun yanında yangın, tesisat, ses ve su yalıtımı gibi farklı yalıtım seçenekleri de bulunuyor. Özellikle firmamızdan temin edeceğiniz bu boyaların ses ve su yalıtımı sağladığı da bir gerçektir.

İzolasyon Nasıl Yapılır?

Isının ortamdan kaybolmasının aslına bakılırsa pek çok yolu vardır. Genel olarak çatı ve pencereler ısı kaybı için elverişli iken duvarlardan da ısı kaybı yaşanması durumunda ortam soğumaktadır. Ya da soğutucu açıldığında dışarısı sıcaksa ortama ısı girişi yine duvarlardan da sağlanmaktadır. İç ya da dış cephe olması fark etmeksizin sıvı ısı yalıtım kaplama malzemesi ile bu alanların kaplanması izolasyon için bir gerekliliktir. Adeta badana yapar gibi kaplama malzemesinin uygulanması ile etkili bir yalıtım da sağlanmış olacaktır. Mantolama, kauçuk, köpük gibi farklı klasik uygulamalar maliyetli olurken firmamızdan temin edeceğiniz sıvı yalıtım malzemesi ile tasarruf edebilirsiniz. Bu boyaların şahsi tasarrufunuza yardımcı olacağı gibi aynı zamanda ülke ekonomisi ve çevreye de katkılarının olacağını göz ardı etmeyiniz.
Okunma: 150222     Tarih: 09.06.2020